Tips & tricks

Deze applicaties vergemakkelijken het leven. Onderteken documenten en contracten elektronisch met behulp van een eID, raadpleeg al uw verzekeringsgegevens online of stuur een schadeaangifte meteen door.

Handige pdf's

Maatregel coronavirus

Keuringsattesten verlengen en autokeuringscentra in beperkte mate open
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft na overleg met GOCA Vlaanderen bereikt dat de keuringsstations op woensdag 25 maart terug opengaan. Gezien de situatie en de achterstand zal dit enkel zijn voor de bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen. Voor de andere categorieën (waarvan het keuringsattest verstreek na 13 maart 2020) zal de termijn verlengd worden met 4 maanden, na het opheffen van de crisismaatregelen. Impact logistieke sector:

Verzekering voor huisdieren

Uw hond of kat is een volwaardig lid van uw gezin en u wilt hen de best mogelijke zorg geven. Enkel het beste is goed voor uw trouwe metgezel. De kosten in het geval van ziekte, een ongeluk of een gewoon dierenartsbezoek kunnen echter erg hoog zijn. Daarom biedt Actief Insurances u een dierenverzekering aan!

Correcte registratie voertuig LEZ-zone

Sinds 1 februari 2017 is in Antwerpen een lage-emissiezone (LEZ) van kracht. Boetes voor overtredingen worden uitgeschreven op basis van het inschrijvingsbewijs van het voertuig en de euronorm die hierop vermeld staat. Staat er geen euronorm, dan wordt die bepaalt op basis van de datum van eerste inschrijving. En dat kan leiden tot een foute indeling. Om een onnodige boete te vermijden (die je toch moet betalen, ook al is uw voertuig in feite niet vervuilend), raden we aan om inschrijvingsbewijzen van oudere voertuigen te controleren en indien nodig via de website lez.antwerpen.be correct te laten registreren.

Hospitalisatie bij ziekenfonds versus hospitalisatie bij verzekeraar

Wil u graag het verschil weten in dekkingen voor uw hospitalisatieverzekering? Wij geven u graag een overzicht op de verschillende vlakken zoals medische prothesen, vruchtbaarheidsbehandelingen, thuisbevallingen, palliatieve zorgen… Maar ook op vlak van pré-posten zoals medicatie of hulpmiddelen en zware ziekten maken we de balans op.

World Business Card

Universele reisverzekering voor zelfstandigen
Met deze reisverzekering krijgt u een dekking in het buitenland, voor alle landen van de wereld, inclusief heen- en terugreis. Maar ook in eigen land op de gewoonlijke werk- en verblijfplaats middels een overnachting in een hotel inclusief de heen- en terugreis. Bovendien krijgt u de beste combinatie van verzekeringsgaranties en bijstandsdiensten wanneer u kiest voor een World Business Card (WBC).

Hoe vul ik een aanrijdingsformulier in?

Een aanrijding is nooit een aangename ervaring. Om het papierwerk dat hierbij komt kijken zo vlot mogelijk te laten verlopen en de verzekering erna aan het werk te zetten tonen we u graag hoe u het aanrijdingsformulier correct invult. Dat vermindert de stress op het moment zelf en maakt dat de verzekeringsmaatschappij over de nodige info beschikt.

Voordelen van waarborg “Bescherming Bestuurder”

Jaarlijks gebeuren er tienduizenden ongevallen in het verkeer met lichamelijk en financieel leed als gevolg. Als u aansprakelijk bent worden uw persoonlijke kosten niet terugbetaald. Als u kiest voor de waarborg “Bescherming Bestuurder” worden uw medische kosten, de materiële en de morele schade bij tijdelijke en blijvende werkongeschiktheid echter wel vergoed. Alsook de materiële en morele schade bij overleden.

Nummerplaat bromfietsen

Een bromfiets aangekocht voor 31 maart 2014 dient sinds december 2015 verplicht ingeschreven te worden bij het DIV en uitgerust te worden van een nummerplaat. Controleer uw gelijkvormigheidsattest, ga ermee naar het Bpost-kantoor voor een formulier “Aanvraag om inschrijving” en bezorg ons dit document. Wij zorgen voor de verdere inschrijving via WebDIV.

Verzekering drones voor privégebruik

Zelfs als een drone wordt gebruikt voor niet-commerciële activiteiten, is het soms verplicht een verzekering af te sluiten die de materiële en lichamelijke schade aan derden dekt die kan worden veroorzaakt door de drone. Er zijn ook gevallen waar een verzekering niet nodig is, maar we blijven een verzekering toch sterk aanraden.

Hoe werkt een tweedeling kentekenbewijs?

Vanaf 1 september 2013 zijn deze in voege. Een déél dient in het voertuig bewaard te worden, het andere thuis. Zo kan bij een diefstal van uw documenten geen ander voertuig met uw documenten ingeschreven worden. Bij de keuring volstaat het deel voertuig terwijl bij de verkoop de twee delen moeten voorgelegd worden. Wat dit in de praktijk voor u betekent hebben we even opgesomd…

Video's

Testimonial van Trixxo

Reis- en bijstandsverzekering

Hoe bruto vennootschap, netto privé maken

Onze troeven

Contact

Openingsuren kantoor

Maandag – vrijdag:
8u30 – 12u en 13u – 16u30

Buiten de kantooruren kunt u ons steeds telefonisch bereiken: